nedeľa 22. decembra 2013

Psí horoskop

  • BARAN 21.3 - 20.4 

Psíky, ktoré sa narodili v tomto období milujú slobodu, ktorú si nedajú v žiadnom prípade odoprieť, a preto môžu mať častokrát sklon k útekom. Napriek tomu je pre nich ich ľudská rodina na prvom mieste a vždy sa k nej radi vracajú. To najmä v tom prípade, ak vo svojom domove nachádzajú dostatok voľnosti a nemusia tráviť dlhé hodiny v uzavretom koterci. V rámci svojej svorky sú to jedinci so silným sklonom k vodcovstvu a voči iným členom zvyknú prejavovať svoju nadradenosť. Potrebujú od svojich majiteľov cítiť, že sú na prvom mieste nech by sa stalo čokoľvek, a tak chovať dva psíky tohto znamenia môže byť veľmi obtiažne.
Napriek tejto trochu negatívnej stránke ich povahy sú to veľmi živí a energickí psíkovia, ktorých skvelá fyzická kondícia sprevádza aj v neskoršom veku. Kvôli ich dynamickému charakteru by mal byť ich majiteľ veľmi aktívny a činorodý človek, s ktorým si malý baran užije kopu zábavy a vytvoria jeden zohraný tím. Psíka, ktorý sa narodil v tomto znamení charakterizuje vytrvalosť a nedostatok trpezlivosti, ku ktorej by ste ho mali vy sami viesť. Odmenou vám bude verný a veselý spoločník :)


  •  BÝK 21.4 - 20.5

Tento psík sa nezaobíde bez zabehnutej rutiny a poriadku. Malý býk vždy potrebuje vedieť, čo ho v najbližších minútach čaká, inak začne byť nepokojný a tak trošku náladový. Inak je to však veľmi kľudný psík, ktorý si rád užíva svoje pohodlie v bezpečí domova. Občas vie byť aj tvrdohlavý a rád sa nechá rozmaznávať. Ak sa mu niečo nechce, je veľmi ťažké prinútiť ho, aby to urobil a keďže je aj žiarlivý, zaradenie ďaľšieho člena do domácnosti môže byť problémom. Ak mu ale preukážete dostatok istoty, že sa s novým členom nič nezmení a budete aj naďalej dodržiavať jeho rituály, nového člena rodiny napokon príjme. Býci patria medzi veľmi bystré psíky, ktoré sa a radosťou nechajú česať, maznať, opatrovať a budú sa pritom tváriť nadmieru blažene. Okrem toho sú to aj riadni mlsníci a preto je treba dávať pozor na ich jedálniček.


  •  BLÍŽENCI 21.5 - 21.6

Blíženci sú typický svojou rozmanitou povahou. Ich zbesilé darebáctva ich občas zavedú do problémových situácií, ktoré ich maitelia musía brať s nadhľadom, napriek tomu sú to však milujúci spoločníci. Ako ich pán sa možno budete musieť zmieriť s ich papuľovaním a s tým, že ku všetkému budú mať vždy čo povedať svojím štekotom, mrnčaním či kňučaním. Psíkovia narodení v tomto znamení sú malí hypetraktívci a treba sa im neustále venovať. Majú radi, keď sa okolo nich niečo deje a potrebujú veľký počet podnetov, inak ich nuda privedie k vymýšľaniu nových  a nových šibalstiev. Títo psíci majú neobvykle vyvinuté všetky zmysly, najmä pach a sú takisto trochu priberčivý, čo sa týka jedla. Nespapajú iba tak hocičo a preto potrebujú nielen trpezlivého, ale aj kreatívneho pána, ktorý by pre nich pripravoval samé dobroty a vymýšľal originálne hry a aktivity.


  •  RAK 22.6 - 22.7

Psíkovia narodení v znamení raka sú zväčša veľmi citliví jedinci, ktorí najradšej trávia celý deň v pohodlí domova. Potrpia si na svoj pokoj, a preto nezvyknú prejavovať žiadnu iniciatívu k úniku. Práve naopak, vyžadujú si častokrát zvýšenú starostlivosť a ochranu, keďže sú to častokrát submisívni jedinci. Svojmu pánovi sú neskonale verní a takisto majú radi aj deti, pokiaľ s nimi však zaobchádzajú veľmi opatrne. Raci milujú akékoľvek dotyky či pohladenia a sú to veľmi spoločenskí psíkovia. Mnohokrát vyžadujú, aby mohli byť neustále pri vás, aby sa k vám mohli túliť a prejavovať vám svoju lásku. Najšťastnejší sú, keď môžu byť jedinými psími členmi rodiny, a  to kvôli svojím sklonom k žiarlivosti. Okrem toho sa radi učia nové veci, no iba pokiaľ im poskytnete dostatok kľudu a ticha. V žiadnom prípade netolerujú krik, prejavy vašej zlej nálady či prísny tréning.


  •  LEV 23.7 - 23.8

Malí levíci sú plní istoty a sily. Sú to veľmi aktívne a vodcovské osobnosti, ktoré sa rady predvádzajú, pokiaľ im zabezpečíte publikum. Pokiaľ ich budete povzbudzovať  a podporovať ich schopnosti, stanú sa z nich skutočne šťastní psíkovia. Nie sú to žiadni povaľači a preto by ste im mali zabezpečiť dostatok pohybu. Potrebujú akciu a zmenu. Slobodu majú jednoducho v krvi a tak nemajú príliš radi oplotenia či iné limitujúce konštrukcie. Títo temperamentní nezbedníci veľmi radi plnia úlohy, no iba ak budú za ne aj patrične odmenení. Radi sa zúčastňujú výstav, keďže sú to veľmi sebaistí, hrdí a majestátni havovia.


  • PANNA 24.8 - 23.9

Ak sa váš psík narodil práve v tomto znamení, máte doma jedného puntičkára. Títo psíkovia totižto milujú poriadok, čistotu a hlavne zaužívané pravidlá, ktoré potrebujú k spokojnému životu. Radi vykonávajú každý cvik či úlohu postivo a milujú život v čistom prostredí. Potrpia si na prísun čerstvej vody, jedla a čistý pelíšok. Takisto majú vynikajúci pamäť a radi sa učia nové veci, no iba pokiaľ sú svojimi pánmi dostatočne ohodnotení. Ich potreba neustále niečo robiť ich občas zavedie k ničeniu vecí, no tento malý prehrešok im muste odpustiť. Práve naopak, je treba ich neustále chváliť kvôli ich nízkemu sebavedomiu.



  •  VÁHY 24.9 - 23.10

Toto znamenie charakterizuje predovšetkým družnosť a mierumilovnosť. Psíci narodení v tomto znamení milujú spoločnosť ostatných a jediná vec, ktorú naozaj nemajú radi sú konflikty. Tým sa radšej vždy vyhnú alebo sa ich pokúšajú zastaviť. Váhy sa snažia byť v čo najväčšej blízkosti svojich pánov a sem tam môžu byť niekedy trošku náladoví či vrtkaví. Sem - tam majú problémy pri rozhodovaní a preto by ste im mali vymýšľať také úlohy, aby sa mohli uistiť vo svojich rozhodnutiach. Pre svoj život potrebujú hlavne kľudné prostredie a rovnováhu. Hrubým správaním a neobalenými spôsobmi si u nich rešpekt v žiadnom prípade nezískate.


  • ŠKORPIÓN 24.10 - 22.11

Psíky narodené koncom októbra a začiatkom novembra charakterizuje predovšetkým nevídaná vynaliezavosť, osobnostná sila, vášeň a často bývajú obklopení práve tajomnom. Ich pravé city nejde vždy tak ľahko rozpoznať, a tak sa môže stať že navonok pokojný psík v jednej chvíli jednoducho vybuchne. Škorpióni si v rámci svorky nedajú len tak skákať po hlave a sú tiež majetnícky. Slovko "potom" pre nich neexistuje. Všetko chcú mať hneď a zaraz. Napriek tomu sú to však veľmi bystré psíky, ktoré sa rýchlo učia, ak sa im dostatočne venujete. Rady sa zúčastňujú na všetkých aktivitách v domácnosti a ich zvedavosť je neprekonateľná, tak ako aj zmysel pre pozorovanie svojho okolia.


  • STRELEC 23.11 - 21.12

Heslom strelcov je sloboda. Ak sa jej im nedostáva toľko, koľko potrebujú, vedia si ju veľmi hlasno vynútiť vzhľadom k tomu, že ich druhou vášňou je preskúmanie svojho okolia a spoznávanie nových vecí. Obmedzenia v podobe ohrád či kotercov pre nich neexistujú. Strelci sú mnohostranní a otvorení psí kamaráti s veselou povahou. Môžu byť trochu svojhlaví a vrtošiví, pokiaľ im neurčíte medze, no inak s nimi mať problémy určite nebudete. Keďže sú ľahko rozptýliteľní, pri výcviku ich treba motivovať a cvičenie musí byť nevyhnutne spojené s hrou, inak pre nich prestane byť zaujímavým a ich pozornosť pritiahne niečo iné. Pokiaľ majú dostatok aktivít a voľnosti, stanú sa z nich spokojní psíci. Potrebujú však neustále niečo robiť a vybíjať si tak energiu, inak ich nuda môže viesť až k ničeniu vášho zariadenia.


  • KOZOROŽEC 22.12 - 20.1

Dve vlastnosti, ktoré najviac vystihujú toto znamenie sú spoľahlivosť a vytrvalosť. Kozorožci milujú, keď môžu niesť za splnenie nejakej úlohy zodpovednosť, hoci sa jedná iba o stráženie domu. Ak ich potom odmeníte za dobre vykonanú prácu, ich očká budú žiariť šťastím. Častokrát si však svoju odmenu zahrabú a schovajú tak na neskôr, keďže sa jedná o veľmi šetrné znamenie. Kozorožci vyžadujú od ostatných členov svorky rešpekt a potrebujú mať všetko pod kontrolou. Najväčším prehreškom votrelca je, ak im obsadí ich obľúbené miestečko. Ich teritórium je prísne chránená zóna, ktorú si pravidelne značkujú, aby dali najavo, že tam vládnu iba oni. Okrem toho sa traduje, že psíci narodení v tomto znamení sa dožívajú vysokého veku. 


  • VODNÁR 21.1 - 19.2

Malí vodnári vedia byť veľmi priateľskými a spoločenskými psíkmi, no v rámci ich ľudskej svorky nepriľnú k nikomu určitému. Každého majú radi pre niečo iné a vždy tak trošku po svojom. Majú veľmi radi vzrušenie a slobodu, tak ako aj strelci, no zle znášajú obmedzenia a keď niečo jednoducho nesmú. Vynaliezavosť a originalita ich výmyslov majiteľom častokrát pripraví horúce chvíľky. Treba však pamätať, že vodnári sú nezavislé a jedinečné psy s nemalou inteligenciou. Na jednej strane privítajú spoločnosť ľudí, no na druhej potrebujú mať svoje miestečko, kam sa uchýlia, keď to potrebujú. Ich pán sa s nimi zaisto nebude nudiť, keďže vymýšľanie kadejakých lumpárni  a darebáctiev je to ich. 


  • RYBY 20.2 - 20.3

Tieto psíky sú typické svojím pokojom a citlivosťou, preto si vyžadujú jemné zaobchádzanie. Sú to kľudné, tiché psíky, ktoré so záujmom pozorujú svoje okolie. Na búrlivé prostredie môžu reagovať až nepokojne. Psíky narodené v tomto znamení sa iba tvária, že spia, no oni aj tak vnímajú všetko, čo sa okolo nich deje a tento ich "pozorovací stav" dokáže vydržať aj niekoľko hodín. V momente ako sa však deje niečo zaujímavé, ihneď vstúpia do deja a svoje okolie prekvapia náhlou reakciou. Ich zmysly a pocity bývajú zosilnené a preto títo psíci prejavujú buď veľké nadšenie alebo veľkú zlosť na to, čo im nie je po vôli. Keďže sa radi riadi svojou intuíciou, veľmi rýchlo vycítia blížiace sa zmeny vo svorke a hádky berú veľmi ťažko. 





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Moje obľúbené stránky